Tech Worlds News
TechWorldsNews is a technology news blog that provides news and analysis on the latest technologies and trends in the tech part.

Karijes i Razlozi za zubne laserske operacije – pregled

0

Razlozi za laserske operacije oralnih zuba mogu biti raznovrsni. Nažalost, njihova tehnička imena često ne poznaju najčešće stomatološke ordinacije. Na primer, endodoncija se bavi lečenjem bolesti povezanih sa zubnom pulpom.

Terapija kanala korena se takođe naziva endodontska terapija. Tretmani korenskih kanala su najčešći zahvati oralne hirurgije koji se mogu izvoditi zubnim laserima. Ovo je terminologija koja je svima poznata.
Još jedna vrlo česta operacija je vađenje umnjaka.

  • Beskrajni bol i problemi sa zubima-Uglavnom, ove laserske operacije su rezultat beskrajnog bola i zubnih problema, uključujući karijes. Pored toga, različiti stomatološki problemi mogu dovesti do potrebe za oralnom laserskom hirurgijom. A neki od njih mogu biti simptomi problema koji nije nastao u ustima. Ponekad se zbog infekcije mogu preduzeti rekonstruktivna hirurgija, vađenje zuba i drugi tretmani.
  • Oštećenje zuba i fizička trauma – Oštećenje, uključujući fizičku povredu koja se dešava na zubima i licu, takođe može zahtevati slične procedure za restrukturiranje kostiju. Takođe, apneja u snu, stanje koje uzrokuje probleme sa disanjem tokom spavanja, može uticati na položaj zuba i smrtnost pacijenta. Ovo stanje bi zahtevalo oralnu hirurgiju ako je uticalo na disanje ili strukturu kostiju na načine koji se mogu lečiti samo hirurškom intervencijom.

Dodatne oralne laserske operacije:

  • Kada je zub pogođen, on se gura o drugi zub. Ovaj zub je zub mudrosti; i dalje je uronjen u kost dok se ovo oštećenje dešava, a ekstrakcija je očigledan tretman.
  • U slučaju sumnje na rak usne šupljine, može se uraditi biopsija.
  • Otvoreni i prekomerni ugrizi mogu dovesti do oralne hirurgije. U ovom prvom stanju postoji jaz između gornjih i donjih zuba. U drugom, jedan set zuba je obložen preko drugog.
  • Neravnina lica takođe može dovesti do operacije. Ovakav izgled se može pripisati rastu kostiju koji je bio pod uticajem dijetetskih, naslednih ili imunoloških stanja.
  • Ponekad je potrebno ukloniti zube zbog karijesa. Ovo takođe zahteva oralnu hirurgiju. Dijagnoza i lečenje infekcija u određenim oblastima takođe mogu zahtevati intervenciju i oralnu lasersku hirurgiju. Hirurgija omogućava hirurzima da vide potencijalna problematična područja i da ih uklone; kada se identifikuju kao uzrok pomeranja kostiju, kancerogenih efekata i srodnih problema.
Related Posts
1 of 58

Donja granica

Dentalni laseri, posebno Vaterlase iPlus, su jedna od brzorastućih tehnologija u oblasti stomatologije. Najbolja stvar je što ovaj dentalni laser pruža minimalno invazivno i veoma nežno stomatološko iskustvo za pacijente.
Author bio:

Hello, I am a professional SEO Expert & Write for us technology blog and submit a guest post on different platforms- we provide a good opportunity for content writers to submit guest posts on our website. We frequently highlight and tend to showcase guests.

Author

  • Ahmed Ali Baloch

    I'm Ahmed! I completed my Software courses and website designing at different institutes. I love to write tech articles on the latest, Technology, Cyber Security, Cryptocurrency, automotive, Internet Security, SEO, education, Digital Marketing, Fashion, Lifestyle, and News Technology in my life. I'm also a content writer and admin of businessmarketgrow.com. If you wanna post your article contact me at techworldsnews12@gmail.com

+ posts

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More